Domače čarovnije

IMG_5303Sladka smetana tik pred iztekom roka, peciva pa je bilo doma že dovolj. Kaj sedaj? Spomnila sem se na gospoda Vinka in njegovo novo tehnologijo. Vzela sem čist kozarec od kumaric, natočila sladko smetano in začela z gibi profi barmana. Čez slabih pet minut se je masa ločila od sirotke in trara, nastalo je maslo. Popoldne se je S. lotil še svoje verzije izdelave masla. Bolj znanstven pristop s posnemanjem tolšče z domačega mleka je prinesel podoben rezultat in obema se je kar smejalo, s kako primitivno tehniko pridemo do super učinka.

Zvečer je iz pečice zadišalo po pirinem kruhu in najbrž ni treba razlagat, da je bil ponedeljkov zajtrk vrhunski :)

Takih čarovnij pa morda raje ne počnite doma…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s