Po Gradnikovi učni poti

IMG_0053IMG_0059IMG_0062IMG_0063IMG_0065Goriška Brda so bila že nekaj časa na našem “izletniškem” seznamu, sobotna vremenska napoved pa je obetala edini lep dan med prvomajskimi prazniki, tako da odločitev ni bila težka. Po zgodnjem kosilu smo se napakirali v avto in jo mahnili proti Brdom. S tem smo si prihranili iskanje gostilne, pa še dnevni spanec je bil opravljen kar v avtu.

Avto smo pustili pri Gradu Dobrovo, kjer smo si v TICu nabrali zemljevide in napotke za sprehod po Gradnikovi učni poti. Pot je dobro označena in poteka večinoma po kolovozih in makadamskih poteh, samo zadnji del čez Medano poteka po asfaltu, zato morda ni najbolj primerna za vozičkanje. Naš malček jo je delno prehodil sam, delno pa smo ga nosili kar v nahrbtniku.

V Medani smo se ustavili še na kozarcu rebule v domačiji Belica, potem pa jo mahnili nazaj do Dobrovega. Malico smo si privoščili kar med vinogradi z razgledom na severni del Brd.

Hitri pohodniki pot prehodijo v eni uri, mi pa smo vmes nabirali še kamenje in ga metali v vse možne luknje in kanale, občudovali drevesa in rožice, degustirali vino in malicali, tako da smo si vzeli kar celo popoldne.Po poti nazaj smo se z avtom ustavili še v Šmartnem, ki nas je s svojo lego in sistemom uličic spominjalo na mala istrska in toskanska mesteca (npr. Grožnjan), še prej pa smo naredili panoramski ovinek čez Ceglo, Vipolže in Kozano.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s